Terug naar resultaten

Egelshoek 3
1213 RC HILVERSUM

€ 1.000.000 k.k.

Omschrijving

Gelegen aan de rand van villagebied Hilversum Zuid, nabij de Hoorneboegse Heide en direct grenzend aan beschermd natuurgebied ‘Einde Gooi’ en ‘Noorderpark’, bieden wij aan deze monumentale vrijstaande woning ‘De Sluys’ uit 1842 op een perceel van 2.235 m2 omringend door enkele monumentale lindes en imposante eiken. Op het perceel vindt u 4 paardenstallen, een paardenbak, oprit en parkeergelegenheid voor meerdere auto’s, een tuinhuisje van Larix hout met veranda, een vaart richting de Vecht en omring door beschermde natuurgebieden. De woning dient na 43 jaar bewoond te zijn door dezelfde eigenaar, gerenoveerd en aangepast te worden naar de moderne wensen en eisen van deze tijd. De woning is wél voorzien van een modern gecombineerd C.V. systeem.

De stallen kunnen naar alle waarschijnlijkheid bij de woning worden betrokken en worden gebruikt als woonfunctie conform de bestemmingsplanregels. Het bouwwerk is destijds opgetrokken in spouw en staat op een eigen fundament met het idee de stal bij de woning te betrekken in de toekomst.

De aan een kruising staande woning `De Sluys' is in 1842 gebouwd als sluiswachterswoning bij een sluis met klapbrug in het Tienhovens(ch) Kanaal. Het op de voorgevel van het huis geschilderde jaartal 1824 is dus niet juist. De woning is gebouwd in een sobere traditionele bouwtrant met een naastgelegen schuur welke vroeger diende als bakhuis.

Indeling:

Begane grond: entree, hal, keukenopstelling in een lichte ruimte met keramische kookplaat, oven en een knus eetgedeelte. De woonkamer met open haard heeft vele raampartijen rondom met zicht op de diepe voortuin en strekkende weilanden, hal met uitgebreide meterkast en deur naar buiten, ruim toilet met fontein.

Verdieping: bereikbaar middels open trap in de woonkamer, overloop met bergruimte, badkamer met douche, dubbele wastafel, toilet en wasmachine-aansluiting, 1e kleinere slaapkamer aan de zijgevel met 2 dakramen, 2e ruime slaapkamer met zicht op de voortuin, dakraam en vaste inloopkast.

Bergvliering.

Laat u verrassen door de idyllische locatie op een riant perceel midden in het groen.

Bijzonderheden:

- perceel 2.235 m²;
- woonoppervlakte 93 m²;
- stal 40 m²;
- C.V. ketel Remeha 2019.
+ Meer omschrijving - Minder omschrijving

Kenmerken

Bouwjaar1842
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte93
Aantal kamers3
Overdracht
StatusVerkocht onder voorbehoud
Prijs€ 1.000.000 Kosten koper
Aanvaardingin overleg
Bouw vorm
Bouwjaar1842
Bouwvormbestaande bouw
Indeling
Woonoppervlakte93
Inhoud296
Aantal kamers3
Slaapkamers2
Etages3
Tuin
TuinTuin rondom
Hoofdtuin2235
Aantal bergingen1
Parking
Garage soortGeen garage
+ Meer kenmerken - Minder kenmerken

In de buurt

Wij kennen werkelijk iedere straat en elke hoek van Hilversum. Benieuwd wat een buurt je te bieden heeft? We kunnen je er alles over vertellen!