Terug naar resultaten

Saturnusstraat 29
1223 HE HILVERSUM

€ 275.000 k.k.

Omschrijving

In rustige straat in de geliefde Astronomische buurt gelegen jaren-’30 KOOP GOEDKOOP middenwoning. Heerlijke zonnige achtertuin op het westen met stenen berging en achterom. Deze eengezinswoning heeft een woonoppervlak van 74 m² en dat is exclusief de stahoge en goed bruikbare zolder van circa 12 m².

Indeling:
Entree / vestibule, toilet met fontein, hal met trapopgang en trapkast met meterkast. Lichte woon- / eetkamer met erker aan de voorzijde en openslaande deuren naar de tuin aan de achterzijde. Nette dichte keuken voorzien van diverse apparatuur en met deur naar de achtertuin met stenen berging en achterom. De gehele begane grond vloer is voorzien van een fraaie houten vloer.

Eerste verdieping:
Overloop, slaapkamer aan de voorzijde, compacte badkamer met douche en wastafel, 2e slaapkamer aan de achterzijde gelegen en 3e kleine kamer tevens aan de achterzijde.

Tweede verdieping:
Via steektrap op de overloop toegang tot de stahoge, open verdieping met groot en kleiner dakraam en c.v.-opstelling. Deze woonlaag (12 m²) is goed bruikbaar als extra kamer en momenteel niet meegerekend in het genoemde woonoppervlak.

Koop Goedkoopwoningen zijn betaalbaar doordat de grond niet gekocht maar in erfpacht wordt uitgegeven tegen een aanzienlijke korting. De canon (grondhuur) bij deze woning bedraagt € 345,- per maand, maar dit bedrag wordt pas in het 11e jaar volledig betaald. De korting op de canon is in het jaar van koop 100% (gratis dus). Het 2e jaar bedraagt de korting 90%, het 3e jaar 80% etc. De betaalde canon is fiscaal aftrekbaar.
Bij doorverkoop begint de nieuwe koper weer met een korting van 100%.

De genoemde canon is nog op basis van 5% rente over de grondwaarde. Na verkoop zal voor de nieuwe eigenaar een percentage van 3,5% gaan gelden en dus een maandelijkse canon van ongeveer € 235,-.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlak 74 m²;
- Overige inpandige ruimte (zolder) 12 m²;
- Bouwjaar 1939;
- Verwarming middels c.v.-ketel bouwjaar 2007;
- Gelegen in geliefde Astronomische buurt;
- Beschermd stads- / dorpsgezicht.
+ Meer omschrijving - Minder omschrijving

Kenmerken

Bouwjaar1939
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte74
Aantal kamers4
Overdracht
StatusVerkocht
Prijs€ 275.000 Kosten koper
Aanvaardingin overleg
Bouw vorm
Bouwjaar1939
Bouwvormbestaande bouw
Indeling
Woonoppervlakte74
Inhoud297
Aantal kamers4
Slaapkamers3
Etages3
Tuin
TuinAchtertuin, Voortuin
Hoofdtuin oppervlakte50
Hoofdtuin positieWest
Aantal bergingen1
Parking
Garage soortGeen garage
+ Meer kenmerken - Minder kenmerken

In de buurt

Wij kennen werkelijk iedere straat en elke hoek van Hilversum. Benieuwd wat een buurt je te bieden heeft? We kunnen je er alles over vertellen!