Terug naar resultaten

Monnikenberg
1213 WX Hilversum

€ 635.000 v.o.n.
tot € 960.000 v.o.n.

Omschrijving

Unieke kans om te wonen in een schitterende omgeving.


Zelden komt er grond vrij op een eeuwenoud landgoed, notabene in Hilversum, pal naast het Tergooi Ziekenhuis. Bos en heide kenmerken dit kleinschalige woonproject. De lommerrijke oprijlaan is de opmaat voor een vorstelijk entree naar de fraai ontworpen villa’s. Alles is in balans met de natuur. Op Landgoed Monnikenberg komen 14 geschakelde villa’s en 4 vrijstaande villa’s aan de buitenrand. In het glooiend binnengebied komen 4 twee-onder-een-kap villa’s, 6 hoekvilla’s en 4 tussenvilla’s.

Ruimte, Luxe, Comfort & Design.

Luxe villa’s
In de bosrijke en parkachtige omgeving van Landgoed Monnikenberg komen 14 geschakelde villa’s en 4 vrijstaande villa’s aan de buitenrand. In het glooiend binnengebied komen 4 twee-onder-een-kap villa’s, 6 hoekvilla’s en 4 tussenvilla’s. De ­diversiteit in zowel woningtypen als gebruik van natuurlijke materiaaltoepassingen maken de villa’s stuk-voor-stuk uniek en bijzonder.

Woonproject Landgoed Monnikenberg is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau MIX ­Architectuur. Zij hebben zich gespecialiseerd in bijzondere woonprojecten in een ­landschappelijke ­omgeving. Conform de Nederlandse bouwnormen zullen alle villa’s optimaal worden geïsoleerd, zonder gasaansluiting. Op de platte daken komen zonnepanelen die op straatniveau niet zichtbaar zijn. ­Landgoed Monnikenberg is een unieke buitenkans voor de ware levensgenieters.

Landschappelijk wonen
Bij het ontwerp van Landgoed Monnikenberg heeft de architect het thema ‘landschappelijk wonen’ als uitgangspunt genomen. Hier woont u namelijk in het bos aan een open heideveld. Bestaande bomen worden zo veel als mogelijk gespaard. Er wordt gebouwd op open plekken in het bos en er wordt ook geïnvesteerd in het aanplanten van nieuwe lanen, bos en bomen (Duurzaam Monnikenberggroenfonds). Met de gekozen architectuur en beperkte hoogte van de gebouwen is een mooi evenwicht gevonden in een volwassen natuurgebied.

Het goede Gooise leven
Met het vernieuwde winkelcentrum van Hilvertshof zo dichtbij en de Gooise dorpen Laren en Blaricum praktisch om de hoek leeft u hier het goede Gooise leven. Bezoek het vernieuwde Singer Museum, ga gezellig drinken en eten bij Mout of in één van de sfeervolle restaurants aan De Groest. Woon een voorstelling bij in Theater Gooiland; Shop op z’n Goois en haal wat lekkers bij één van de goede traiteurs.

Wonen nabij het stadshart van Hilversum
Monnikenberg ligt aan de oostkant van Hilversum op nog geen 800 meter van de golfbaan verwijderd en dicht bij de nieuwe hoofdlocatie van het Tergooi ziekenhuis. Het stadshart van Hilversum bereikt u ­fietsend in zeven minuten. Straks rijdt u vanaf de Soestdijkerstraatweg, via een heuse oprijlaan zo de bosrijke omgeving van uw nieuwe woongebied in.

Landgoed Monnikenberg is uitstekend bereikbaarheid
Behalve dat u met de auto via het Oostereind zo de A27 oprijdt, is ook het openbaar vervoer goed. Aan de Soestdijkerstraatweg stopt de bus en het treinstation van Hilversum bereikt u fietsend in acht minuten.

+ Meer omschrijving - Minder omschrijving

Kenmerken

Overdracht
StatusVerkocht
Prijsvanaf € 635.000
tot € 960.000 Vrij op naam
+ Meer kenmerken - Minder kenmerken

In de buurt

Wij kennen werkelijk iedere straat en elke hoek van Hilversum. Benieuwd wat een buurt je te bieden heeft? We kunnen je er alles over vertellen!